Crusader of Centy aka Soleil Sega Megadrive , 1994

Developer: NexTech Corporation Publisher: Atlus Software, Inc.

Genre: Action Puzzle Fantasy

 • like icon I like this game (1)
 • joystick icon I have played this game (1)
 • floppy icon I own this game (1)
 • present icon I want this game (1)
 • add collection Add to my collection
Game cover
Editor rating
5
User rating (0 votes)
0

Rate this game

Rap sheet

Game compability

No compability data found

We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.

Game description

Way back before time of plants, there existed monsters on earth. When "there was light", most of them died off. However, some survived. Eons later they've grown stronger and want to return to the world. A Zelda like game where you have to solve puzzles and fight monsters.

Game added on 20.04.2013 by Coreus

Screenshot(s) (19)

Crusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka SoleilCrusader of Centy aka Soleil

Permalink to this game

Review

SEGA sitt svar på Zelda kommer i form av en 14-åring med kasserollehjelm og sin avdøde fars sverd i hovedrollen. På selveste bursdagen sin må han vise seg frem til kongen og bevise at han har det som trengs for å bli en ekte sverdbærer.

Sceneteppet til Soleil, eller Crusader of Centy som det het i USA, er eposet om såkalte "monstre" som har eksistert siden tidenes morgen, lenge før hverken mennesker eller planter eksisterte på jorden. Levende i konstant mørke var det kun et fåtall som overlevde da Gud "lot det bli lys". De resterende gjemte seg i grotter. Nå, uante år senere, har de sett seg lei av bovilkårene og trenger frisk luft. Årene med dunkelheit har gjort dem både sterke og sinte.

Det er ikke lenge før hovedpersonen, Corona, befinner seg i merkelig omstendigheter. Han kan ikke lenger snakke med mennesker! Istedenfor skjønner han dyr, og det skal vise seg at det blir en god egenskap å ha. For ting er ikke som de skal være i det hele tatt.

En av Crusader of Centy unike trekk er muligheten til å ha med seg forskjellige dyrekompanjonger. Det gir muligheten til forskjellige bonuser slik som ulike angrep, springe raskere eller redde deg fra den sikre død! Spillet bygger mye rundt gåteløsing med kompanjongmekanikken, hvor det handler om å finne ut hvilke egenskaper du trenger for å løse dem.

Allerede fra første oppstart er det tydelig at det er lagt ned betydelig arbeid i grafikk og animasjoner. De er særs detaljerte og flyter veldig godt på skjermen. Ting som sverdslag og bevegelser har så mange frames av detaljer at det er en fryd å oppleve.

Selv om Soleil har noen overtoner som spiller i Kristendommens tegn (f.eks møter du Gud og får en lekse i dødelighet) vil de minste sette stor pris på dette. RPG-fans av Zelda behøver heller ikke å se vekk, Crusader of Centy tilbyr mye fin gåteløsning, med et musikkspor som er både passende og eventyrfrelst.

Vi liker spesielt godt vrien ved å kunne ha med seg dyr og de ekstra mulighetene de gir for spillopplevelsen. Samt, hvem vil vel ikke ha en gepard eller en pingvin som kjæledyr!? emoticon lol Anbefales!

Score summary

 • icon Graphics : 5.5
 • icon Sound : 5
 • icon Gameplay : 6
 • icon Story : 3
 • icon Difficulty : 3
 • icon Learningcurve : 2.5