• CN-sites »
 • Multigamer.no
 • Battlefield.no
 • Minecraft.no
 • HaloNorge.org
 • Hellfragger.no
 • Radio iconRetro Radio! (867) songs!
 • logo
  like icon I like this game (4) joystick icon I have played this game (3) floppy icon I own this game (5) present icon I want this game (1) add collection Add to my collection

  Day of the Tentacle (1993)

  Developer: LucasArts - Publisher: LucasArts - Year: 1993
  Game title image
  Editor rating

  6

  Score summary
  User rating

  5.8

  45 votes

  Review

  twoColumns fontSizeLarge
  Ånei, en ond lilla tentakkel truer med å ta over verden etter å ha slurpet i seg giftig avfall, og verdens skjebne ligger i hendene på en nerd, en overvektig rockeroadie og en lett forvirret ung jente. Dagen da tentaklene tar over verden er her! Gjør deg klar for et eventyr som bryter alle grenser, fra en utvikler som vet å lage gode opplevelser.

  Det har gått fem år siden våre venner brøt seg inn i et gammelt hus for å redde Sandy som hadde blitt kidnappet av Dr. Fred. Nå, lenge etter, brygger farene opp igjen når en av Dr. Freds kreasjoner, lilla tentakkel, drikker giftig utslipp fra Dr. Freds "Sludge 'o Matic". Dette muterer mr. Lilla til et ondt geni med armer og en umettelig tørst etter verdensherredømme. I desperasjonen sender Dr. Fred beskjed via Edison familiens trofaste hamser til Bernard (fra det originale Maniac Mansion), om hjelp. Bernard og hans to trofaste venner Hoagie og Laverne drar avgårde nok en gang til det gamle huset for å se nærmere på sakene.

  Idet de kommer frem og får snakket med den gale doktoren, viser det seg at den eneste måten å forhindre katastrofen på, er å sende alle tilbake til dagen og gjøre slik at Freds "Sludge 'o Matic" aldri blir slått på. I god tro om at dette skal gå helt brillefint, trer våre tre helter inn i Dr. Freds tilsynelatende overbevisende dog merkverdige tidsmaskin. Dette går selvfølgelig ikke helt etter planen, ettersom doktoren bruker en replika diamant istedenfor ekte vare i tidsmaskinen, noe som gjør at Hoagie blir sendt 200 år tilbake i tiden, Laverne 200 år inn i fremtiden, og Bernard til nåtiden. Her starten ditt mest surrealistiske eventyr noensinne.

  I fremtiden har tydeligvis den lilla tentakkelen forplantet seg til å ha flere undersåtter, menneskene blir brukt i skjønnhetskonkurranser og hele det gamle huset er preget av høyteknologisk utstyr. Tilbake i Hoagies tidsalder, nærmere bestemt 1790, har ikke den Amerikanske grunnlovet enda blitt skrevet, og George Washington trenger gode forslag. De tre karakterene kan samarbeide ved å sende ting til hverandre gjennom tidsmaskinene, og hendelser i fortiden påvirker hvordan de ser ut nå og i fremtiden. Historien har mange svært gode momenter som vrir tankesenteret vel og lenge. Eksempelvis trenger du å skjære ned et tre i fortiden, slik at Laverne (som i fremtiden sitter fast i akkurat dette treet) kan komme seg ned - og det er bare en liten bit av isberget. De fleste gåtene er mer eller mindre selvsigende når du oppdager hvordan de skal gjøres, men ettersom ulike objekter har forskjellig "mening" avhengig av hvem som har de, blir ting ikke akkurat enkelt.

  På din reise gjennom både tid og sted kommer du over flere kjente figurer fra andre Lucasarts spill. Kaninen Max fra Sam & Max Hit the Road er for eksempel avbildet som et kongressmedlem i fortiden, og Darth Vader preger en av kalenderne. Spillet er bombadert med fortryllende humor og situasjonskomikk som forsterker opplevelsen vannvittig. Ikke nok med at det grafisk ser lekkert ut, men helheten er så forseggjort at det er vanskelig å stoppe å spille. Du får også møte resten av Edison-familien fra det originale Maniac Mansion, men denne gangen er alle snille. Vi må heller ikke glemme at du også får riste lanke med Benjamin Franklin, Red Edison, George Washington og flere til fra Amerika under kolonitiden. Og selvfølgelig den "onde" dog vanskelig-å-ikke-like lilla tentakkelen.

  Grafisk er Day of the Tentacle et prakteksempel for det tidlig 90tall, med håndtegnede bakgrunner og karakterer og animasjonene er tilnærmet perfekt. Grensesnittet er i velkjent Scumm-stil med tekstuelle ikoner for hva du kan gjøre, og inventarlisten presenteres til høyre for disse med ikoner. På den hørbare siden følger både stemmearbeidet (i CD-versjonen) og musikken settingen og resten av spillet utmerket.

  De fleste har nok allerede enten spilt eller sett noen spille denne umiddelbare klassikeren fra 1993. Med sin løse humor, gode dialoger og vannvittige historie som strekker seg flere hundre år i tid, er det vanskelig å finne noe negativt å si. Det er ingen tvil at dette troner like høyt som Monkey Island-serien, hvor mange av kjennetegnene er selvironi og en smak av helhetlig gjennomføring. Er det et eventyr du burde ta deg tid å spille, er det utvilsomt Day of the Tentacle. Dette er en umiddelbar "Golden DOS Spirit".

  Andre merknader: Day of the Tentacle er også kjent som "Maniac Mansion 2" og "Maniac Mansion: Day of the Tentacle", selv om DOTT er totalt forskjellig fra forgjengeren.

  Game description

  No game description available yet

  Rap sheet

  • Game added: 2007-12-03 00:00:08
  • Release year: 1993
  • Developer: LucasArts
  • Publisher: LucasArts
  • Game mode: Singleplayer
  • Age rating: all
  • Visits: 16346

  Game entry history

  Show history (0 entries)

  Game compability

  Visits: 16346

  Related games - See more Point & Click games

  Comments

  Rate this game

  Score summary

  iconGRAPHICS : 6
  iconSOUND : 6
  iconGAMEPLAY : 6
  iconSTORY : 6
  iconDIFFICULTY : N/A
  iconLEARNINGCURVE : N/A
 • Rap sheet iconGame description & Rap sheet
 • Review iconReview
 • Gamepad/Compability iconCompability
 • Exclamation/Report iconReport error
 • User/Comments iconComments
 • Download iconDownload Day of the Tentacle
 • Screenshot(s) (11)

  Skjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the TentacleSkjermbilde fra Day of the Tentacle