• CN-sites »
 • Multigamer.no
 • Battlefield.no
 • Minecraft.no
 • HaloNorge.org
 • Hellfragger.no
 • Radio iconRetro Radio! (867) songs!
 • logo
  like icon I like this game (0) joystick icon I have played this game (0) floppy icon I own this game (0) present icon I want this game (0) add collection Add to my collection

  Duck Tales (1989)

  Developer: Capcom Co., Ltd. - Publisher: Capcom Co., Ltd. - Year: 1989
  Game title image
  Editor rating

  5.5

  Score summary
  User rating

  3.5

  6 votes

  Review

  twoColumns fontSizeLarge
  I Nintendoens dager var det alltid noe man måtte redde. Enten det var en gammel onkel, en ukjent agenda eller planeten selv, var selve jakten det som gjorde ting så spennende. Dagens tittel er inget unntak; her må verdens rikeste and redde kontobalansen.

  Ansett som en av kultklassikerene som satte både Capcom, Disney og plattformere generelt på kartet og prisgitt av millioner av fans verdens over. Basert på TV-serien ved samme navn, Ducktales er på samme linje som Mega Man, mye av hva man forbinder Nintendo-konsollen med. For spillet er en fargerik fest i omgivelser, morsomme fiender og bosser og et lydspor det virkelig svinger av. Det er ikke uten grunn at lydsporet «The Moon» fra brettet ved samme navn, har blitt remikset så til de grader gjennom årene.

  Spillet ble superviset av Disney for å forsikre at kvaliteten møtte «Disney-standarder» og var Capcoms første lisensbaserte spill hvor de stod for utviklingen. Resultatet var en kommersiell suksess som solgte i underkant av 2 millioner enheter på NES alene, og nesten like mye når det ble portet til Gameboy noen år etter – noe som gjorde dem til selskapets bestselgende tittel sålangt.

  For å redde kontobalansen må Onkel Skrue gjennom fem forskjellige verdener og sanke nok gylden mynt og skatten som befinner seg der. Fra Amazonas og Transylvania, til Afrika og Himalaya er inget sted på kloden ubesøkt. Heller ikke i verdensrommet, fordi en av skattene befinner seg på månen.

  Ditt hovedvåpen i kampen om verdisakene er Skrues gå-stokk som også fungerer som hoppestokk. Denne gjør det mulig å forsere områder hvor det eller ville ha vært umulig, for eksempel pigger. Hopping er en god del av det du kommer til å bruke tid på i spillet, enten det er for å åpne kister eller hoppe på bosser. Den kan også selvfølgelig brukes til å slå med, ofte mot tønner eller steiner som står strategisk plassert for å bli dengt.

  Underveis kan du til enhver tid se hvor mye grønne sedler du har akkumulert og fungerer både som highscore og betaling for enkelte passasjer i spillet. Eksempelvis må du punge ut med hele 300.000 $ for å få en nødvendig plattform i Afrika! Infrastruktur er dyre greier der nede! Hvor mye penger du sitter igjen med etter hvert brett avhenger mye på hvor flink du er til å finne alle de hemmelige skattene og rommene. Skrues «Treasure-tron» vil etter hvert nivå vise hva du har klart å akkumulere sålangt og påvirker hvordan anden omtales i avisen når spillet er fullført.

  Dette er moro på sitt aller beste, selv om det kanskje er litt enkelt. Det er myntet på den yngre garde både med tanke på vanskelighetsgraden og lengden. Det er bare seks brett totalt, hvorav det siste egentlig er en rehash av Transylvania-nivået. Riktignok finnes det hele tre forskjellige vanskelighetsgrader, men de avgjør kun hvor mye helse og hvor mange liv du starter med. Gameplayet er ellers like. Uansett, lett eller ei, dette er nok en sikker vinner for både de små og nostalgikere. Ducktales var evig fett som tegneserie på tv-skjermen, og jammen gjør det seg ikke også som spill.

  Det er slettes ikke hverdagskost lisensbasert-verdenen. Anbefales!

  Game description

  Traditional platforming with Scrooge McDuck in his hunt for precious treasures around the globe. This quest will lead him to areas like the Himalayas, Amazonas, Transylvania and even the Moon.

  Rap sheet

  Game entry history

  Show history (5 entries)

  Game compability

  No compability data found

  We have no data on how compatible this title is. Please refer to the list below for emulators on various platforms.
  Visits: 2269

  Related games - See more Platform games

  Comments

  Rate this game

  Score summary

  iconGRAPHICS : 5.5
  iconSOUND : 6
  iconGAMEPLAY : 6
  iconSTORY : 2.5
  iconDIFFICULTY : 3
  iconLEARNINGCURVE : 2
 • Rap sheet iconGame description & Rap sheet
 • Review iconReview
 • Gamepad/Compability iconCompability
 • Exclamation/Report iconReport error
 • User/Comments iconComments
 • Download iconDownload Duck Tales
 • Screenshot(s) (13)

  Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)Ducktales (NES)