• CN-sites »
 • Multigamer.no
 • Battlefield.no
 • Minecraft.no
 • HaloNorge.org
 • Hellfragger.no
 • Radio iconRetro Radio! (867) songs!
 • logo
  like icon I like this game (6) joystick icon I have played this game (4) floppy icon I own this game (8) present icon I want this game (3) add collection Add to my collection

  Lion (1995)

  Developer: Manley and Associates - Publisher: Sanctuary Woods - Year: 1995
  Game title image
  Editor rating

  5

  Score summary
  User rating

  4.8

  21 votes

  Review

  twoColumns fontSizeLarge
  Brøl, hyl og spring. Simulatoren over alle simulatorer er her, nemlig Løve-simulatoren Lion. Her får du går du fritt rundt og må gjøre det som seg måtte være nødvendig for å overleve. I savannene betyr det som regel å jakte på de som ikke vil bli spist..

  Lion er en slags etterkommer til storhit-en "Wolf" (Wikipedia artikkel her: Link ») hvor du styrte en ulv i fjellområder, på jakt etter mat for å overleve. Lion er lik sånn sett, men her jakter du naturlig nok på gaseller og bøfler istedenfor hare og snørever.

  Men Lion er ikke kun en simulator. På lik linje med "Wolf" inneholder også spillet læremodier som gir spilleren en nokså detaljert innføring i løvenes hverdag, animert med både film og lyd. Her vil du kunne lese om hvordan hierarkiet i løveflokker fungerer, hvilke bytter de normalt spiser og hvordan de markerer territorier for å nevne noe. Informasjonen her er lettfattelig, men samtidig omfattende og svært lærerikt. Vi anbefaler dog spillet ikke til barn under 12 år, da spillet er på engelsk og har en rekke encyclopediske referanser.

  Foruten om å skilte med et leksikon rundt løveverdenen, kan du selvfølgelig selv sette deg ned i førersetet og styre en eller en hel stamme av de 20 forskjellige ferdigoppsatte dyrene. Simulatoren kan spilles enten basert på oppdrag, eller en simulator i virkelig tid hvor det er om å gjøre å overleve så lenge som mulig. I oppdragsmodus varierer målene fra å overleve i en dag, til å drepe et visst antall dyr. I motsetning til "Wolf", spiller du her kun på et sted, nemlig savannene i Serengetis Nasjonalpark gjennom fire forskjellige årstider. For å videre krydre opplevelsen kan du velge å snurre tiden frem til det f.eks blir natt, slik at du har fordelene ovenfor de andre, noe som letter jakten betraktelig.

  Løven du styrer har fire forskjellige målere som må holdes ved like hele tiden. Disse er sult, vannivå, utholdenhet og helse. Du kan velge å høyreklikke på musenheten din for å få tilgang til kart, slik at du ser hvor neste måltid befinner seg hen.

  Det finnes jammen meg ikke mange dyresimulatorer som er lærerike, gode og samtidig sjarmerende. Selv om grafikken inne i selve spillet er pikselert, er animasjonen av livet på savannen rett og slett levende. Kontrollene er enkle å sette seg inn i, og konseptet er enda mer simpelt. Dyrene i Afrika og Doktor Krokodille burde være redde, for dette er en real skildring av hva som kan skje hvis de er uforsiktige.
  Lion er en sjelden juvel i en skikkelig sær kategori av spill, men klarer seg med hodet hevet. Vi synes derfor at denne tittelen fortjener en "Golden DOS Spirit" hovedsakelig fordi det både er rart og svært genialt på en og samme gang.

  OBS: Spillet er nokså stort, ca. 20MB og kan ta tid å hente ned.

  PS: Lyden klarte vi dessverre ikke å få frem i denne versjonen av Lion. Derav karakteren N/A. Hvis du mot formodning har en setning eller to om hvordan å få lyden til å fungere ønsker vi å høre fra deg.

  Game description

  No game description available yet

  Rap sheet

  Game entry history

  Show history (0 entries)

  Game compability

  Visits: 15382

  Related games - See more Action games

  Comments

  Rate this game

  Score summary

  iconGRAPHICS : 4
  iconSOUND : N/A
  iconGAMEPLAY : 5
  iconSTORY : 5
  iconDIFFICULTY : 3
  iconLEARNINGCURVE : 3
 • Rap sheet iconGame description & Rap sheet
 • Review iconReview
 • Gamepad/Compability iconCompability
 • Exclamation/Report iconReport error
 • User/Comments iconComments
 • Download iconDownload Lion
 • Screenshot(s) (5)

  Skjermbilde fra LionSkjermbilde fra LionSkjermbilde fra LionSkjermbilde fra LionSkjermbilde fra Lion