• CN-sites »
 • Multigamer.no
 • Battlefield.no
 • Minecraft.no
 • HaloNorge.org
 • Hellfragger.no
 • Radio iconRetro Radio! (867) songs!
 • logo
  like icon I like this game (1) joystick icon I have played this game (1) floppy icon I own this game (0) present icon I want this game (2) add collection Add to my collection

  Stunts (1990)

  Developer: Distinctive Software - Publisher: Brøderbund Software - Year: 1990
  Game title image
  Editor rating

  6

  Score summary
  User rating

  5.7

  21 votes

  Review

  twoColumns fontSizeLarge
  Fest setebeltet nok en gang, nå skal vi sannelig ut å kjøre. Dagens tittel er racerspillenes sandkasse, hvor smidighet, virkelighetsfølelse, latterlig store hopp og pur glede er hovedelementer. Du gjettet riktig, hva annet kan det være enn Stunts fra 1990!

  Ta førersetet i en av de totalt 11 bilene du kan velge mellom, og ta opp kampen mot klokken i øvelsesmodus, eller mot datamaskinen. Klokkemodus lar deg kjøre baner på tid, mens konkurransedelen setter deg opp imot en av de totalt 7 motstanderne.

  Det som virkelig gjør Stunts til den solide tittelen den er, er først og fremst takket være baneeditoren som lar deg konstruere de mest halsbrekkende racingbanene hvor det kun er fantasien som setter grenser. Samtidig er den enkel og intuitiv å benytte, noe som gjør alle velkomne til å lage sine egne baner og slenge med vennene sine på en utfordring. Her finner du alt fra svinger, ulike typer terreng og veier, såvel som hus,bensinstasjoner og annet snadder som du kan plante rundt på banene du lager.

  Selve kjøreopplevelsen er i enkel 3D som er svært flytende og realistisk. Men det er kanskje ikke så rart, når vi får vite at det er karene bak Test Drive og Test Drive II: The Duel som står bak - da er kvaliteten sikret. Du kan også under kjøringen velge kameravinkler med F1-F5-tastene, noe for de som har lyst på en ekstra utfordring på de banene de kan "litt" for godt. Enda mer interessant er det at de siste 10-minuttene blir tatt opp, slik at du kan se dine utfoldelser i reprise. Dette er solide saker, fordi det øker spillverdi og lar deg ta vare på dine råeste stunts for å vise de til dine måpende kamerater. Reprisene kan du også dele med andre via epost, disketter osv.

  Krydret rundt på banene vil du kunne finne trær, hus, looper, korketrekkere, hopp og mye mere. I tillegg lar det meste seg gjøre, dog innenfor realistiske termer. Er du en anelse uforsiktig og ender i et tre eller tilsvarende, ender du med en knust frontrute og du må starte banen på nytt. Dette gjør at selv hvor mye du har lyst til å ruse gjennom hele banen, holder realiteten deg i de rette tøylene. Dog, Stunts er på ingen måte en realistisk skildring av kjøring, tvert imot. Som nevnt kan du ta vannvittige hopp, for å så fortsette i den lengste korketrekkeren du noengang har sett for å så gå over i en latterlig dossert sving.

  Lydsiden er også solid, og har en gjenkjennelseseffekt på lik linje med Monkey Island og Indiana Jones. Lydeffektene når du først setter girspaken til "kjør" er herlig å høre på, og bygger opp hele spillopplevelsen. Kontrollene er som typiske for bilspill (piltastene) og lette å sette seg inn i.

  Kort sagt var dette en umiddelbar klassikêr dagen det kom ut, og har holdt spillbarhet og gjenspilleverdien nå i 16 år - og gjør det fortsatt. Fans har også laget tonnevis med egne baner for dette spillet, noe som bare beviser en gang for alle at Stunts er det racingspillet du SKAL prøve!

  PS: For å forhindre at kopibeskyttelsen i begynnelsen av spillet skal forhindre videre spill, start spillet med filen "ST.COM" og skriv hvilket som helst ord når du blir spurt etter referanser i manualen.

  Game description

  No game description available yet

  Rap sheet

  Game entry history

  Show history (0 entries)

  Game compability

  Visits: 11130

  Related games - See more Racing games

  Comments

  Rate this game

  Score summary

  iconGRAPHICS : 4
  iconSOUND : 5
  iconGAMEPLAY : 6
  iconSTORY : 3
  iconDIFFICULTY : N/A
  iconLEARNINGCURVE : N/A
 • Rap sheet iconGame description & Rap sheet
 • Review iconReview
 • Gamepad/Compability iconCompability
 • Exclamation/Report iconReport error
 • User/Comments iconComments
 • Download iconDownload Stunts
 • Screenshot(s) (5)

  Skjermbilde fra StuntsSkjermbilde fra StuntsSkjermbilde fra StuntsSkjermbilde fra StuntsSkjermbilde fra Stunts