Transport Tycoon DOS , 1995

Developer: Microprose Software, Inc. Publisher: Microprose Software, Inc.

Genre: Strategy (real time)

 • like icon I like this game (2)
 • joystick icon I have played this game (1)
 • floppy icon I own this game (2)
 • present icon I want this game (0)
 • add collection Add to my collection
Game cover
Editor rating
5
User rating (68 votes)
5.7

Rate this game

Rap sheet

Game compability

Game description

No game description available yet

Game added on 06.11.2005 by Nocturn

Screenshot(s) (5)

Skjermbilde fra Transport TycoonSkjermbilde fra Transport TycoonSkjermbilde fra Transport TycoonSkjermbilde fra Transport TycoonSkjermbilde fra Transport Tycoon

Permalink to this game

Review

Finn frem trailercapsen og lokførerbeviset; byggesimmens mester er her, og hvis jeg ikke tar helt feil så blir det nok å rulle på harddisken din før du har lest dette ferdig. Transport Tycoon har tutet vei for mange strategispill den dag i dag. Med museklikk så skal ditt imperium med tog, fly, trucks og tog oppstå. Det hele begynner i det snille 1930-tallet, med damplokomotiv og biler som stagnerer i oppoverbakker med mer enn 5% helling. Det hele avsluttes i det høyteknologiske 2030, og da vil bare en seiersherre stå øverst på pallen for å smukke seg med tittelen Tycoonens mester. (Merknad: Deluxe-versjonen som kom noen år etter lot deg spille i perioden 1950-2050.)

Chris Sawyer ble mer eller mindre legendarisk med sin betraktning av businessverden for å flytte tømmer, passasjerer eller egentlig hva som helst spillverden hadde å tilby. Spillet hadde implementert ett gameplay som egentlig ingenting på den tiden kunne måle seg opp med. Det var så vanedannende at kaffekopper ble fortere tom enn noen kunne si ”haha jeg tjener penger”, og man skal nok ikke se bort ifra at det var noen ektefeller som gikk fra hverandre grunnet spillet.

Den dag i dag ser vi fortsatt at grafikk ikke er alt, når oppfølgeren (den rettmessige) kom på markedet under navnet: Locomotion. Spillet hadde egentlig ingen nyvinninger fra den tid, bare litt mer animasjoner, men grafikken og gameplayet ble holdt i takt. Spillet solgte til dels godt, og dette beviser bare at nostalgi eldres aldri. Noe vi her i bakkelun.net røyser høyre og venstre tommel opp for (og hvis det hadde vært flere tomler på kroppen så ville vi tatt de også opp). Det er tonn etter tonn med sjarm i spillet. Derfor utnevner vi her i crewet Transport Tycoon som ett av de mest elskverdige spillene fra det tidlige 90-tallet. Og nei! Du skal få slippe å rive deg i håret for at jeg ikke nevnte musikken, for den er rett og slett bare fantastisk. Det hender ofte at vi hører over midifilene fra soundtracket om og om igjen. Det er som balsam for våre nostalgiske sjeler. Hvis du ikke tror oss, sjekk ut spillet selv.

Oppdatert 09.09.07: Video lagt til

Score summary

 • icon Graphics : 5
 • icon Sound : 5
 • icon Gameplay : 5
 • icon Story : 3
 • icon Difficulty : N/A
 • icon Learningcurve : N/A